donderdag 16 mei 2013

Heerlijk schone en frisse was


Ergens in de jaren '70 was er een groot interview met de Engelse kroonprins Charles waarvoor gewone Engelsen vragen mochten inleveren. Een aardig idee maar verder niet echt interessant. Het verhaal is me bij gebleven omdat er een vraag was van een dame die vroeg of de Prins dagelijks in een schoon bed met vers gewassen lakens sliep. Haar leek dat namelijk het toppunt van luxe: iedere dag vers gewassen lakens die heerlijk buiten aan een waslijn waren gedroogd.

De Prins heeft daar volgens mij geen antwoord op gegeven. Maar als je het bed regelmatig opmaakt met beddengoed dat buiten gedroogd is , herken je het heerlijk frisse luxe gevoel. Daar kan geen wasverzachter tegenop.

Nu vraag ik niet van je om alle was voortaan buiten in weer en wind te drogen. Maar als je ergens in je tuin of op je balkon een waslijn kunt ophangen, kun je jezelf en je gezin af en toe van deze (gratis) luxe laten genieten. Niet alleen beddengoed maar ook handdoeken worden heerlijk zacht en fris als zij in zon en wind drogen.1 opmerking:

Esther zei

Leuk artikel. Bedankt Helma!