woensdag 31 juli 2013

Dorstlessers..


Vandaag is het hier in het Zuiden van het land " maar" 23 °C. Vanaf morgen worden er temperaturen van 33 °C en hoger verwacht. Na de warmte van de laatste weken weten we hoe we het hoofd koel moeten houden.  

Ramen, gordijnen en zonnewering gesloten houden, geen zwaar lichamelijk werk verrichten en natuurlijk veel drinken.

Bier, frisdrank en mineraalwater vliegt de winkel uit en ook de karnemelk schijn razend populair te zijn.

Een ideale dorstlesser voor jong en oud is gewoon Hollands kraanwater. Je kunt het zo drinken, meenemen in zo'n handig plastic halve liter flesje of het in mooie glazen flessen in de koelkast bewaren voor een koele, gezonde en goedkope dorstlesser.

Je mag het natuurlijk ook iets feestelijker maken, dit blog heet tenslotte huishouden met plezier  dus doe iets extra's.

Neem een mooie glazen kan of karaf, vul dit met kraanwater en gooi er een aantal ijsblokjes, een paar plakjes limoen of citroen en een paar takjes mint of citroenmelisse in.


En maak voor de kinderen een heerlijke kan Lassi, een yoghurt drankje uit India. Je neemt gelijke delen ijskoud water en yoghurt, voeg aan 1 liter 2 zakjes vanille suiker toe en goed mengen. Geschonken in een mooi glaasje met een ijsklontje en ze zullen niet meer talen naar de zoete frisdrank. Je kunt variëren met fruitsap of vervang de suiker door een schepje honing. 
Voor de mensen die dol zijn op zon en warmte, geniet van de komende dagen en voor die mensen die er last van hebben of er minder van kunnen genieten: gewoon rustig blijven, het gaat vanzelf voorbij.
 


Geen opmerkingen: