donderdag 10 oktober 2013

De heerlijk opgeruimde en schone badkamer

Het huishouden makkelijker, en daardoor plezieriger maken begint met opruimen. Dit stukje gaat over een opruimklus waar je nog lang plezier aan zal beleven. 

Moderne badkamers zouden over het algemeen makkelijk schoon te maken moeten zijn, je kunt tenslotte ongestraft met water kliederen.

Helaas is de badkamer vaak een opslagplaats voor  stapels vuile was. En de wastafel en badrand staan vol met bad- en verzorging producten.

In veel gezinnen staat de wasmachine en droger in de badkamer met alle bijkomende was en vlekken middelen. En er slingeren  bad speeltjes van de kinderen rond. Je kunt je in zo’n overvolle badkamer nauwelijks voorstellen dat er mensen zijn die het badderen als een prettige en rustgevende handeling beschouwen.  

Maak tijd om de badkamer op te ruimen en grondig schoon te maken. Trek voor deze klus twee uur uit, zorg voor een (lege) wasmand, een stevige vuilniszak. Pak ook een doos of krat voor de kringloop en een doos of krat voor spullen die op een andere plaats moeten worden opgeborgen en een emmer sop. 

Eerst haal je alle vuile was, bad speelgoed, matjes en andere losliggende zaken uit de badkamer.

Gooi meteen alle kapotte, niet meer schoon te maken en ongewenste bad of schoonmaak spullen in de vuilniszak.  

Vervolgens maak je de badkamer kast(en) leeg en controleer direct of de producten nog goed zijn.

De meeste shampoo, zeep en douche gels blijven lang goed en kun je gewoon blijven gebruiken. Als je iets tegen komt dat je achter in de kast gestopt hebt omdat je het niet lekker of prettig vond, ga je het ook niet lekker vinden en gebruiken, dus....weg ermee. Half lege verpakkingen van  hetzelfde product kun je overgieten in één fles, dat bespaard ruimte .

Voor bewaartermijnen van cosmetica en gezichtsverzorging kun je de volgende link raadplegen: http://www.beautynieuws.nl/nieuws/131/Hoe-lang-kun-je-cosmetica-bewaren  maar ook hiervoor geldt als het niet (meer) gebruikt wordt: weg ermee. Make-up en huidverzorging blijven geopend niet langer dan één jaar goed.

Nu ga je de badkamer grondig schoonmaken. Met je favoriete schoonmaakmiddel en het super schuurmiddel http://www.hestiapro.nl/tips.php zal alles schoon en lekker fris worden. Als de wasmachine in de badkamer staat, haal die van zijn plaats en maak ook hier achter en onder goed schoon. Neem de machine zelf af met een sopje.  
 
Zet de bad en douche producten weer terug in de schone kast(en) en zet zo min mogelijk bad producten in het zicht. Eén shampoo en één bad/douche gel of andere product dat regelmatig wordt gebruikt op de rand van het bad of douche is handig, acht verschillende flessen en potten is rommelig.
Leg je mooiste handdoeken op een stapel in de opgeruimde kast of rol ze op en zet ze in een mooie mand. 

Kijk ook kritisch naar kinderspeelgoed en andere zaken die je normaal in de badkamer bewaart. Alleen die zaken die regelmatig gebruikt worden, schoon en heel zijn mogen terug.

De rest………………………. weg ermee. 

Je badkamer is nu blinkend schoon en ontdaan van alles wat kapot, vies of niet meer bruikbaar is..
 
 

Je badkamer is klaar om je te ontvangen voor een ontspannend bad of douche en daarna weer in een handomdraai schoon.


Let op: als u dit bericht via de mail ontvangt is het niet mogelijk om te reageren.
Dat kan wel  via http://huishoudenmetplezier.blogspot.nl/

Geen opmerkingen: