zondag 20 oktober 2013

Voorraad kast op een smakelijke manier opschonen

Het is oktober en de natuur maakt zich klaar voor de komende winter. Je krijgt vanzelf meer zin in stevige soepen, stoofpotten en andere winterse maaltijden. De chocoladeletters en pepernoten liggen al weer in de supermarkten ons te verleiden.

Of je wil of niet je wordt er wel op gewezen dat de donkere maanden en de feestdagen voor de deur staan. Reclame speelt hier natuurlijk op in en alleen al de term hamsteren doet ons allemaal denken aan een bekende kruidenier. En hamsteren doen we natuurlijk (bijna) allemaal. Voordat je je aan deze verleidingen overgeeft, loop eerst al je voorraden na.

Zelf ben ik een groot fan van een goed werkende voorraad kast. Zie hiervoor het stukje op dit blog: "Gun jezelf een voorraad kast"  Natuurlijk weten we dat er alleen die zaken in mogen staan die we regelmatig gebruiken. Het zijn tenslotte onze voorraden en niet de winkelinventaris van allerlei verschillende koks. Maar in iedere voorraadkast en vriezer verbergen zich producten die we zelden of nooit (meer) gebruiken. Producten die op onze exotische vakantieoorden en winkels zo veelbelovend klonken maar in ons eigen kikkerlandje ineens niet te combineren zijn met ons eigen keuken. Ga er eens mee experimenteren.

Pak zo’n pot of pak uit de kast en zoek via het ingrediĆ«nt op  http://www.webchef.nl. Je hoeft alleen de naam van het product in te voeren en de site zoekt een smakelijk recept op tientallen Nederlandstalige recepten sites. In het slechtste geval is het resultaat interessant. In het beste geval inspireert het je tot een nieuwe favoriet. Maar wat je ook vindt, je ruimt in ieder geval je voorraden op zodat je weer ruimte krijgt in de kast.

Je maakt ruimte in de voorraad kast, bespaart geld (ook leuk in deze tijd) en misschien krijg je weer nieuwe inspiratie of herontdek je een oude gezinsfavoriet.

Veel plezier en inspiratie, en natuurlijk weer vrije ruimte in je voorraadkast.

Geen opmerkingen: