woensdag 2 oktober 2013

Supersnel schoonmaken

Ons huis delen we met twee katten. Zoals alle katten zijn ze graag buiten en wandelen dan regelmatig naar binnen om een paar brokjes te eten of gebruik te maken van de katten bak. Inderdaad in tegenstelling tot wat de meeste mensen verwachten maken deze katten liever gebruik van de kattenbak dan de tuin van de buren.

Om ons erop attent te maken dat zij naar binnen willen hebben ze de gewoonte om tegen het raam van de buitendeur te gaan staan en wild met hun pootjes over het glas te vegen. Je begrijpt, dat is regelmatig aan het raam te zien.


 
 

Als het me te gortig wordt pak ik de raamwisser maak hem even vochtig en zeem de ruit van de achterdeur weer schoon en katten-poot -afdruk vrij.

Let op! Ik maak alleen de ruit van de achterdeur schoon ik ga dus niet meteen alle ramen zemen.

Veel mensen zien erg op tegen schoonmaken. Overal zie je enorme klussen. Vette vingers op de buitendeur, een vlek op de badkamervloer of een opgedroogde kring op de eettafel. En in de koelkast liggen half opgedroogde restanten van een lekkend pak jus d'orange.

Je maakt jezelf wijs dat je als je op de buitendeur vette vingers of zoals in mijn geval kattenpootjes  ziet, je alle ramen van boven naar beneden schoon moet  soppen. En het weghalen van gemorste resten in de koelkast houdt in dat je de hele koelkast schoon moet maken.

Vanaf nu hoeft dat niet meer. Als je regelmatig dingen die je als vies opvallen even afneemt en schoonmaakt is het "grote" schoonmaakwerk een fluitje van een cent.
 

En om deze kleine schoonmaakklusjes “even” snel te doen is het helemaal handig om een klein navulbaar spuitflesje te vullen met water, een klein scheutje allesreiniger of afwasmiddel en een scheutje schoonmaakazijn.

Door vuil en vlekken direct aan te pakken zal je veel tijd besparen en niet onbelangrijk, als je huis er schoner uitziet zal het ook langer schoon blijven.

Geen opmerkingen: