woensdag 4 december 2013

De badkamer snel en makkelijk schoon maken.

De huishoudtip van deze week is een supersnelle en makkelijke manier om de badkamer schoon te maken. Alles wat je hiervoor nodig hebt is: 5 minuten van je tijd. En een of meer kinderen dan wel huisgenoten.

Laat eerst de hele familie een heerlijke douche nemen. Spoor ze aan om zonder onderbreking direct na elkaar onder de douche te springen. Als het laatste kind fris en schoon uit de badkamer  komt is het jouw beurt. Heb je geen kinderen of huisgenoten dan mag jezelf super uitgebreid douchen.
Jij douchet maar niet alleen met douche schuim!! Je neemt een sanitair spons en een allesreiniger of antikalk middel mee. Je kunt hier natuurlijk prima het zelfgemaakte schuurmiddel voor nemen.

Terwijl je doucht, boen je de tegels, de vloer en eventuele glazen deur  stevig in met je schoonmaak middel. Door het langdurig gebruik van de douche is de douche aanslag alvast "voor geweekt". Kalkaanslag, zeep en andere resten vliegen van de tegels en de douchebak. De wanden worden, met minimale inspanning, stralend schoon.


Als je klaar bent met douchen spoel je alle wanden even schoon en je hoeft nu alleen de wanden en douche bak even na te drogen.   

Deze methode is niet alleen snel en makkelijk maar de kalkaanslag is zo grondig te verwijderen dat je badkamer schoner wordt dan ooit. Heerlijk wat een beetje stoom voor je kan doen.
Vaak is een schoonmaken geen kwestie van harder poetsen, maar het iets slimmer aanpakken.
 

Geen opmerkingen: