donderdag 6 februari 2014

Baking soda en huisdieren

In een eerder artikel heb ik al met groot enthousiasme over het schuurmiddel op basis van baking soda gesproken. Behalve voor het echte schoonmaken is baking soda ook een prima product om de lucht te verfrissen. Vul maar eens een klein bakje met baking soda en voeg daar enkele druppels etherische olie aan toe. De kamer zal langdurig een frisse geur hebben en de etherische olie voegt daar een lekkere geur naar keuze aan toe.

De lucht zuiverende eigenschap van de baking soda komt goed van pas bij de verzorging van huisdieren. Een ongelukje op de vloerbedekking of nog erger op een meubelstuk lijkt een ramp, als je alles hebt opgeruimd blijft er lang een onaangename geur hangen en soms blijft er een vlek zichtbaar. Bestrooi de plek na het verwijderen van "het ongelukje" royaal met baking soda en laat het helemaal opdrogen. Na een paar uur alle baking soda met stofzuiger verwijderen.

Kattenbakken schoonmaken met heet water en baking soda zorgt voor een schone en frisse bak. Strooi voor je de bak vult onderin een handje baking soda en de bak zal tijdens het gebruik minder stinken. Katten halen zelf ook hun kattenneusjes op voor vieze luchtjes, ook als ze die zelf veroorzaakt hebben.
Baking soda is verder ideaal om het kussen in de honden of kattenmand op te frissen, bestrooi het rijkelijk met de baking soda, laat het een uurtje intrekken of liever gezegd de vieze luchtjes  onttrekken. Klop of stofzuig het kussen tenslotte schoon. De rieten mand zelf stevig afborstelen met heet water en een schepje baking soda zorgt er voor dat de mand zelf schoon is, baking soda verwijdert ook de vettige aanslag snel en eenvoudig. 

En als laatste, maar dat heb ik zelf nooit geprobeerd, wordt er op internet aangeraden om de vacht van je huisdier te bestrooien met baking soda en vervolgens stevig te borstelen.

Sommige mensen zijn van mening dat je zelfs hoofdluis bij kinderen op die manier kan verjagen.  Baking soda, ook wel zuiveringszout geheten wordt ook inwendig gebruikt, dus is in de juiste dosering niet giftig. Let wel op dat je de baking soda zo volledig mogelijk uit de vacht borstelt. Het is niet giftig maar grote hoeveelheden lijkt me voor je huisdier niet gezond.

Huisdieren zijn wat mij betreft altijd leuk en mijn twee katten zou ik niet graag willen missen. Deze tips zijn ideaal om ook voor de andere huisgenoten een frisse en gezonde omgeving te behouden. Deze eenvoudige truckjes om je huis en huisdieren schoon en fris te houden zijn zeker het proberen waard.

 

 

 

 

 

Geen opmerkingen: