dinsdag 4 november 2014

Container reiniging D.I.Y.


Het schoonmaken van de afvalcontainer is voor niemand een favoriete klus, maar een absolute noodzaak.

Natuurlijk kun je een containerreinigingsbedrijf inhuren maar het schoonmaken van de container is eenvoudig en snel te doen.  

Aangekoekte voedsel resten en ander afval vormen een dikke stinkende koek die niet alleen vies is maar ook een bron van ongezonde luchtjes zelfs in de koelere wintermaanden.

Dus pak de klus regelmatig aan. Tijdens de warme maanden is het handig om dit iedere week te doen.  

Neem een stevige emmer en vul de emmer voor de helft  met zo heet mogelijk water. (gewoon uit de kraan maar goed heet) Voeg aan het water 2 volle eetlepels gewone huishoud Soda toe. 

Neem een stevige borstel aan een steel b.v. een luiwagen of een ragebol. Ik gebruik graag een ouderwetse ragebol. Dergelijke borstels zijn voor een paar euro te koop bij een winkel voor huishoudelijke artikelen. Als je deze borstels na gebruik schoonspoelt en hangend laat drogen, gaan ze jaren mee.  

Eerst de buitenkant van de container afschrobben en vervolgens gooi je het sodawater in de container. Even flink met de borstel de bodem en de wanden borstelen en de container leegkiepen in een afvoerput.

Het schoonmaken gaat sneller dan het typen van deze regels. De truc is goed HEET water gebruiken.

Er is geen enkele reden om met een stinkende container in de tuin opgescheept te zitten.

Afval met enig beleid afvoeren helpt , vochtige voedselresten, vlees en visafval in een oude krant rollen en   eventueel nog extra in een plastic tasje verpakken. Gebruikte vetten en andere vloeistoffen in flessen of potten schenken. Deze kunnen vaak bij de gemeente ingeleverd worden.

Als je na het schoonmaken de deksel en de bovenste rand van de bak inwrijft of inspuit met een beetje schoonmaakazijn, zal je container nog minder aantrekkelijk worden voor vliegen en andere insecten.

Hoe regelmatiger je de container schoonmaakt hoe sneller en makkelijker het gaat.

 


 


1 opmerking:

glazenwasserij den haag zei

dat is een van de mindere klusjes