donderdag 12 november 2015

Super Sanitair reiniger
Het is al weer enige tijd geleden dat ik een stukje op dit blog geplaatst heb. Omdat ik alleen iets plaats dat goed werkt en uitvoerig uitgeprobeerd is door mij persoonlijk kan daar wel eens langere tijd tussen zitten.

Een aantal weken geleden heb ik een recept gevonden dat zo bijzonder was en zo geweldig werkt dat ik dat een aantal keer moest uittesten om te het te geloven. 

Dit product werkt net zo goed als het zelfgemaakte schuurmiddel  http://huishoudenmetplezier.blogspot.nl/2013/06/zelf-gemaakt-schuurmiddel.html

Het is een snel en eenvoudig te maken middel om sanitair schoon te maken. En niet zomaar schoon maar stralend schoon en het sanitair blijft ook langdurig stralend schoon.

De producten die je ervoor nodig hebt zullen de meeste mensen in huis hebben. Misschien heb je een ander merk afwasmiddel, daar zou ik dan toch de D.reft voor kopen.

Op Amerikaanse sites wordt in veel schoonmaak recepten D.awn afwasmiddel gebruikt en dat blijkt het in Nederland bekende D.reft afwasmiddel te zijn. Verder wordt er in dit recept gebruik gemaakt van maïzena.

Ik weet nog steeds niet hoe de maïzena precies werkt, alleen dat het werkt. Je badkamer wordt snel en makkelijk stralend schoon en de glans blijft.

Het recept is als volgt:  
250 milliliter azijn, neem hiervoor geen schoonmaakazijn maar gewone witte keuken azijn. Schoonmaakazijn ruikt erg sterk in dit recept. (ervaringdeskundige)

Doe hier één afgestreken eetlepel maïzena bij. Meng dit even goed door en warm dit in de magnetron (2 min) of gewoon in een pannetje. Warm maar niet kokend. 

Voeg er nu 2 eetlepels D.reft afwasmiddel aan toe. Mengen, in een spuitflacon overdoen en aan de slag. Voor de frisse blauwe kleur en je weet maar nooit waar het goed voor is heb ik de hygiëne soort gekozen.

Het verwijdert op een geweldige manier vieze zeepaanslag en kalk spetters. Wastafels, bad en douche bak zijn moeiteloos schoon. Even inspuiten, minuutje in laten weken en afvegen met een vochtig doekje. Ideaal voor de dagelijkse snelle schoonmaak beurt die niet meer dan een paar minuten vraagt.


Ook voor dit middel geld net als alle producten waar azijn in is verwerkt dat je het niet mag gebruiken op natuursteen. Azijn tast natuursteen aan en kan het dof maken of erger beschadigen.2 opmerkingen:

Bianca zei

Nooit geweten dat je met maizena ook kan schoonmaken! Ga het wellicht eens proberen om te zien hoe dat het in de badkamer werkt. Bedankt voor de tip!

Helma - Huishouden met plezier zei

Het is wonderlijk maar volgens mij is de maizena verantwoordelijk voor de glans.